samen lopen stappen

Maak 10.000 stappen per dag

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld maar 6000 stappen per dag zetten en dat is niet genoeg. Behalve gezond eten moeten we ook meer in beweging komen. Het is daarom belangrijk dat je iedere dag 10.000 stappen maakt.

Stappen bijhouden
Houd je stappen bij en je word bewust van hoeveel je per dag beweegt. Je zal waarschijnlijk zien dat je op een dag te weinig beweegt. Door het gebruik van een stappenteller ben je bewuster bezig met de stappen die je op een dag maakt. Je gaat meer moeite doen om aan de stappen te komen en je gaat dingen anders doen om in beweging te komen. Naar verloop van tijd kom jij iedere dag aan de juiste hoeveelheid stappen en heb je geen stappenteller meer nodig. Je hoeft nu alleen nog maar de veranderingen aan te houden.

Tips
Kom vaker uit je stoel en maak het je eigen niet te makkelijk. Ga bijvoorbeeld tijdens het telefoneren niet zitten maar lopen. Zet geen fles drinken naast je neer, maar loop wat vaker naar de koelkast. Pak minder vaak de auto voor kleine stukjes, maar ga lopen. Moet je ergens op wachten, ga dan niet zitten maar loop een beetje rond. Maak geen gebruik van de roltrap of lift, maar neem de trap. Probeer ook iedere dag een wandeling te maken.

Share